Vorige week zaterdag, wat was het fantastisch!

Voor een volle zaal traden het Het Kerkeveld Orkest en het LOHKO op in de Schakel. Het jaarlijkse winterconcert had een warm thema gekregen: "Sprookjes". Stelt u zich de situatie voor: lekker knus bij het haardvuur, met zijn allen luisterend naar een spannend verhaal. Het kan een spannend verhaal zijn over een draak (Dragon Fight), of een verbroederend verhaal over drie vrienden die hun vierde vriend uit de brand helpen (Wind in the Willows), maar het kan ook een verhaal zijn dat zich afspeelt in het verre Oosten waarin de Arabische klanken spreken (Legend of Ali Baba). Of is het een stoere mannen verhaal waarin duidelijk wordt wie de grote baas is (The Godfather)? 

Al deze sprookjes werden op 25 januari door Het Kerkeveld Orkest "verteld". De verhalen werden toegelicht en gedirigeerd door Han Vogel. 

Als voorproefje op de soms toch zware en diepgaande vertellingen hebben we kunnen luisteren naar het leerlingen orkest van Het Kerkeveld Orkest (LOHKO). Met een vertolking van het vrolijke carnavalsverhaal "Carnaval Festival" en het spannende verhaal van onze King of Pop "Beat the Thriller". De overbekende zeevaarders van het Caribisch gebied waren aanwezig (Pirates of the Caribbean) en ook het Nederlandse sprookje gezongen door onze Jan en onze Gerard (Echte vrienden). 

Naar ons weten heeft het publiek genoten. Kon u er niet bij zijn, wees niet gevreesd. Binnenkort komen er beelden en video's van het concert op deze site te staan. 

En voor Het Kerkeveld Orkest : op naar het vijverconcert. En het thema.... houden we nog even geheim. Maar laten we zeggen, we verplaatsen ons met HKO naar een voor ons vele favoriet vakantieland.