HRFSTWND Soundtrip Experience XXL 15 okt 2016De HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL is een ludiek muziekproject met o.a. Het Gelders Orkest. Naast professionele muzikanten en enkele amateurorkesten zijn er drie leerlingenorkesten uit de omgeving uitgenodigd om mee te doen, waaronder “Ben je betoeterd” van Het Kerkeveld Orkest uit Wijchen.

 

 

“Ben je betoeterd” is opgericht vanuit het muziekeducatieproject van Het Kerkeveld Orkest. Afgelopen school jaar hebben leerlingen van basisschool de Trinoom vier basismuzieklessen, waarin ze kennis hebben gemaakt met verschillende instrumenten. Vervolgens hebben de leerlingen in groepjes muzieklessen gevolgd op saxofoon, klarinet, dwarsfluit, trompet, trombone en slagwerk, waarbij er ook aandacht was voor samenspel. Na de zomervakantie zijn de individuele lessen gestart en repeteren de beginnende muzikanten elke week met het leerlingenorkest o.l.v. Arlette Zwaans.
Dit najaar zullen de leerlingen meedoen aan de HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL. Dit is de opening van de 10e editie van HRFSTWND: een concertenreeks voor blaasorkesten. De Soundtrip is het grootste experiment dat ooit met live muziek is gedaan: 250 muzikanten, van prof tot beginnende amateur, smelten samen in één grote, anderhalf uur durende muziekbelevenis. Dirigente Arlette Zwaans: “Het belooft een muzikale belevenis te worden die de leerlingen van Ben je Betoeterd niet snel zullen vergeten”.
De HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL, met deelname van ‘Ben je betoeterd” vindt plaats op zaterdag 15 oktober 2016 om 20:15 uur in de Eusebiuskerk te Arnhem.