Dickens Druten

Van 16 december 2018 11:30 tot 14:00
Locatie: Druten
Labels: HKO

De Dickensdag is een festijn waarin de tijd van Dickens overal wordt uitgestraald. Het pitoreske centrum van Druten wordt terug in de tijd gebracht met personages uit die tijd. Ook wij gaan deel uitmaken van die tijd ... Muziek is gelukkig tijdloos; ook in die tijd werd al op straat door kleine ensembles muziek gemaakt. Wij gaan dat die dag ook doen.

In de tijd van Dickens was er nog geen Kerkeveld, laat staan een Kerkeveldorkest, dus we zijn door de organisatie omgedoopt tot "The Carols". 

Zie Dickens Druten voor meer informatie over deze dag.

{leden}

Leden informatie

Beschikbaarheid

Je kunt je opgeven via afmelden@kerkeveldorkest.nl

Kleding

We zullen onze klederdracht enigszins aan moeten passen. Het vinden van een gepaste outfit lijkt ontzettend mee te vallen, zoals te lezen was in de Waalkanter vorig jaar:

"Wie denkt dat een Dickens-kostuum duur is, heeft het mis. Het vinden van een geschikte outfit begint vaak in je eigen kledingkast. Vrouwen dragen een hoed, lange rok en omslagdoek. Heren gaan gekleed in pak of dragen een oude blouse met broek en bretels."

Leef je dus vooral uit, maar plan de kleding zoeken wel op tijd. Zorg verder dat je je wel voldoende warm kleedt, het blijft NL immers (een broek onder de lange rok is waarschijnlijk geen overbodige luxe).

Programma/locaties

11:15 Aanwezig waar we de koffers stallen. Hogestraat 39
11:30-14:00 Optreden. Locatie: Hogestraat 20 - voor reisbureau, links naast het beeld te Druten

 

Bijzonderheden

Verdere bijzonderheden zijn nog:

  • Consumptie: We krijgen een consumptiebon voor koffie of thee.
  • Koffers: In leeg winkelpand Hogestraat 39
  • Verzamelplaats:.Voor ingang (dan kunnen de polsbandjes uitgedeeld worden)
  • Parkeren: Ooievaarstraat 2, 6651 XZ in Druten.

Al met al leuke een dag om mee te maken en deel uit te maken van de personages van die tijd. Mocht je niet in staat zijn om muziek te maken dan ben je natuurlijk van harte welkom om mee te gaan.